Archive for October, 2007

Brockholes Visitors Centre

Monday, October 1st, 2007

The new visitor facility is designed to create a strong and recognisable brand for the new nature reserve. The visitor centre defines the ethos for the reserve as well as its physical heart. It is the point of departure for visitors wishing to explore the reserve as well as a key component in the way that experience is informed.

The core concept for the building is a dynamic interpretation of its main function as an interactive and contemporary portal into the environment. It is designed to give access to the reserves physical and philosophical values. The binocular is a powerful and easily recognisable symbol of this function. We have directly integrated this concept into the proposal, creating a powerful brand and dynamic visitor experience.

  • You are currently browsing the Snug Architects blog archives for October, 2007.